Cele mai bune drone pentru agricultură

Dronele agricole

Dronele agricole au schimbat substanțial, în ultimii 3-5 ani, modul clasic de abordare al agriculturii și cultivării și în unele cazuri au restructurat complet felul în care mulți fermieri și alte entități își desfășoară activitatea.
Dronele în cauză au capacitatea de a verifica daunele provocate de furtună, de a monitoriza progresul culturilor și de a se asigura că acestea sunt sănătoase.
Agricultura de precizie este un concept de management al culturilor care folosește drone pentru a măsura, observa și răspunde la variabilitatea găsită în culturi.
Atunci când implementați toate noile tehnologii care sunt disponibile, inclusiv dronele în agricultură, veți putea aplica resurse (chiar dacă acestea sunt limitate), pentru a vă asigura că ferma are un randament maxim.
Pentru cele mai bune rezultate în timp ce faceți acest lucru, imaginile cu geo-referință luate din câmp, feedback-ul în timp real, precum și randamentul culturilor și alte date sunt toate folosite pentru a observa orice schimbări care ar putea afecta starea de sănătate a culturilor într-un mod negativ.
Am vrut să împărtășim cu dvs. cititorii, cele mai bune drone agricole pentru a vă optimiza randamentul în această perioadă în care recolta cade pe umerii fiecărui agricultor din întreaga lume.

DJI Matrice 100

DJI Matrice 100 este una dintre cele mai bune drone pentru uz agricol de pe piață: dispune de compartiment cu baterie dublă care permite un timp de zbor extins de până la maxim 40 de minute și are multe opțiuni de programare pentru cunoscători.
Caracteristicile standard ale sistemelor DJI, cum ar fi GPS, controller-ul de zbor și DJI Lightbridge, vă vor ajuta să îndepliniți și cele mai dificile sarcini cu brio.
Ceea ce le-a plăcut cel mai mult utilizatorilor despre Matrice 100 este cât de versatilă este: compartimentele de expansiune permit utilizatorilor să-și personalizeze experiența de zbor, iar sistemul de orientare ușurează zborul și evitarea coliziunilor în aer.
Cu Matrice 100, aveți și opțiunea de a vă conecta la Oculus Rift: un pas mare de la aplicația pilot DJI, una dintre cele mai bune caracteristici ale acestuia este aceea de a da pilotului posibilitatea de a controla direcția stabilizatorului Gimbal prin mișcarea pur și simplu a obiectivului.

DJI T600 Inspire 1

DJI T600 Inspire 1 este o altă dronă care este potrivită pentru uzul agricol, dar lucrul ce-l veți observa cel mai mult este că bateria nu suportă transportul unei încărcături foarte mult timp.
Cu toate acestea, puteți obține capabilități de înregistrare video de 4K, controller de zbor separat pentru cameră, iar cadrul este din fibră de carbon.
Poziționarea camerei în timpul zborului este deosebit de ușoară cu Inspire: încorporează un sistem de aterizare retractabil, iar atunci când decolează, acesta se ridică, astfel încât elicele sunt complet invizibile, obiectivului.
Telecomanda este foarte asemănătoare cu cea pe care o vedeți în Phantom 4: constă în stick-uri de control dublu și cadrane de comandă duale care fixează expunerea și oferă o înclinare direcțională pentru stabilizatorul Gimbal.
Când doriți să executați mișcări avansate, aplicația Autopilot pentru IOS oferă pilotului capacitatea de orbitare și de urmărire a obiectelor de focus, cum ar fi un membru al turmei de bovine care s-ar fi rătăcit în afara fermei dumneavoastră.
Raza de control este în jur de câțiva kilometri în funcție de zona unde vă aflați, iar secvența automată de aterizare va începe când durata de viață a bateriei scade sub 10%.

Agras MG-1 – DJI

Când producătorul chinez de drone DJI a anunțat lansarea modelului Agras MG-1, a fost un pas destul de mare pentru o companie care și-a construit o reputație puternică pe aria dronelor comerciale folosite în scopuri recreative, deoarece aceasta este una dintre cele mai bune drone agricole la ora actuală.
Agras este o dronă cu 8 rotoare concepută pentru a pulveriza suprafețe mari de terenuri agricole cu pesticide sau îngrășăminte.
Deoarece poate acoperi rapid o zonă extraordinară de teren – de 4.000-6.000 m² în doar 10 minute – DJI susține că este de 40-60 de ori mai eficientă decât pulverizarea manuală.
Indiferent de modul în care este privită, este un pas îndrăzneț pentru industria agricolă.
Agras este suficient de inteligentă pentru a-și regla pulverizarea în funcție de viteza de deplasare, și a fost concepută pentru a rezista în condiții meteorologice dure – vești bune pentru agricultori.

Ebee SQ – SenseFly

Parrot a investit sume importante în domeniul agriculturii executată cu UAV și una dintre companiile sale a produs o dronă cu un mare impact în sectorul agricol.
Soluția eBee SQ, de la senseFly, este o dronă de precizie agricolă concepută pentru a monitoriza culturile de la plantare la recoltă.
EBee poate efectua controale de sănătate ale culturilor din aer, folosind senzori infraroșii și imagini termice pentru a cerceta zonele care necesită mai multă atenție și, în general, să țină agricultorii la curent cu modul în care culturile lor progresează.
Dronele sunt disponibile pentru aproximativ 5.000 de dolari, eBee vine de asemenea cu software-ul analitic, adică fermierii pot sta liniștiți, pot urmări datele care sunt produse și lua decizii pe baza celor mai recente informații.
EBee oferă ceea ce ei numesc un flux de lucru „drone to tractor”. Veți putea utiliza software-ul de cartografiere Pix4dmapper Ag pentru a crea hărți NDVI ale plantelor dvs. și le puteți utiliza pentru a identifica zonele problematice și a ajunge la soluții salvatoare în aceeași zi.

Lancaster – Precision Hawk

Drona oferită de compania americană, Precision Hawk, Lancaster, are multe utilizări în industria agricolă.
AI-ul propriu reacționează la schimbarea condițiilor meteorologice și la diagnosticarea în timp real și poate fi echipat cu o serie de funcții imagistice în funcție de ceea ce este necesar a obține.
Oferind cartografiere topografică, profiluri meteorologice și de temperatură, estimări rapide ale bolilor și ale profilului de drenaj, Lancaster este o soluție adaptabilă și de precizie.
Acest drone poartă la bord senzori pentru umiditate, temperatură, presiune și lumină incidentă.
Dispune de un procesor Linux de 720 MHz dual-core, și interfețe prin IIC, analogic, digital, WiFi, Ethernet și USB. Acesta cântărește 5,3 kg și are o aripă de 1,5 metri.
Potrivit site-ului PrecisionHawk, puteți colecta rezoluții de până la 1 cm/pixel.
Este concepută pentru a fi simplu de configurat și pentru a obține datele de care aveți nevoie grație software-ului.
Senzori noi sunt dezvoltați în mod constant datorită calității open source a platformei.
Acest lucru permite cercetătorilor și companiilor să integreze propriile tipuri de senzori cu software-ul rapid și ușor.
O inovație deosebit de interesantă în curs de dezvoltare va fi un senzor radar care cartografiază solul.
Acest tip de dronă este folosită pentru orice, de la agricultură la minerit.

Leave a reply